Vamzdis plastikinis geriamam vandeniui PE100 50x4.6mm PN16 SDR11

Kodas: PE100 50x4.6mm

Vamzdžio skersmuo: 50mm

Vamzdžio sienelių storis: 4.6mm

Slėgio klasė PN (esant 20°C darbo temperatūrai): PN16 (16 bar)

Išorinio vamzdžio skersmens santykis su sienelės storiu: SDR11

Naudojimas: geriamo vandens tiekimas, laistymo sistemos

Vamzžio tipas: PE100

Kaina
4,90 €

Minimalus šios prekės užsakymo kiekis yra 100.

Dėka savo tvirtumo ir lankstumo, vamzdžių sistemos iš polietileno (PE) yra vienos populiariausių geriamam vandeniui transportuoti. Sistemos iš PE 100 naudojamos montuoti įprastu būdu, kasant tranšėją. 

  • Paprastas montavimas - vamzdžiai lengvi ir sąlyginai lankstūs.
  • Mažiau jungčių: mažų skersmenų (Ø20 -Ø110) vamzdžiai vyniojami į rulonus.
  • Ilgaamžiai ir nereikalaujantys papildomos priežiūros (nerūdija, ypatingai lygi vidinė sienelė).
  • Atsparūs aukštai temperatūrai.
  • Atsparūs UV spinduliams.
  • Atsparūs daugumai chemikalų.
  • 100 metų tarnavimo laikas.
  • 100% perdirbami.

Vamzdžiai ir jų jungtys turi atitikti Lietuvos Respublikoje galiojančias normas ir standartus. Šiuo metu vamzdžiams yra taikomi standartų LST EN 12201 „Vandentiekio ir slėginio nuotakyno plastikinių vamzdynų sistemos. Polietilenas (PE). 2 dalis. Vamzdžiai“, LST CEN/TS 12201 „Vandentiekio plastikinių vamzdynų sistemos. Polietilenas (PE). 7 dalis. Atitikties įvertinimo vadovas“ ir LST EN 13244 „Požeminės ir antžeminės slėginės bendrosios paskirties vandens, drenažo ir nuotakyno plastikinių vamzdynų sistemos. Polietilenas (PE). 2 dalis. Vamzdžiai“ reikalavimai.  Gamintojas privalo turėti ISO 9001 (Kokybės vadybos sistemos. Reikalavimai) sertifikatą. Jei statybos metu standartai bus pakeisti, reikia vadovautis atnaujinta standartų redakcija.

Slėginiai HDPE vamzdžiai skirstomi pagal slėgio klasę PN (pressure nominal) ir SDR (Standart Dimension Ratio). 

Slėgio klasė PN nustatoma esant 20°C darbinei temperatūrai. Pvz., PN10 vamzdžiu, esant 20°C temperatūrai, gali tekėti daugiausia 10 barų slėgio skystis.

SDR - išorinio vamzdžio skersmens santykis su sienelės storiu. Kuo didesnis SDR, tuo plonesnė vamzdžio sienelė ir tuo mažesnė vamzdžio slėgio klasė. 

PE vamzdžius galima naudoti nuo -40°C iki +60°C, bet būtina įvertinti tiesioginę slėgio vamzdyje priklausomybę nuo temperatūros (kuo darbinė temperatūra aukštesnė, tuo mažesnis slėgis).   

Esant poreikiui HDPE vamzdžius galima šiek tiek sulenkti. Maksimalus HDPE vamzdžių lenkimo spindulys R apskaičiuojamas pagal šią formulę: R = 50 x d (d yra išorinis vamzdžio diametras metrais).

Parenkant PE vamzdį reikia atsižvelgti į medžiagos, iš kurios pagamintas vamzdis, tvirtumą. Dydis, nusakantis HDPE vamzdžio tvirtumą, yra MRS – minimalus reikalaujamas stiprumas, išreikštas MPa. Šį dydį padalinus iš saugos koeficiento gaunami leistini maksimalūs perimetriniai įtempimai, kurie gali atsirasti vamzdžio sienelėje. Saugos koeficientas C negali būti mažesnis nei 1,25. PE100 vamzdžių MRS = 10Mpa (bar) prie 20 ° temperatūros bus 50 metų.  

Reiktų atkreipti dėmesį į temperatūros poveikį HDPE vamzdžiams. Aukšta temperatūra gali turėti neigiamą įtaką HDPE vamzdžiams. Dėl šios priežasties Rangovas turi užtikrinti tinkamą gaminių (vamzdžių, jungimo detalių) transportavimą į statybos aikštelę ir sandėliavimą joje. Rangovas turėtų  žinoti,  kad dėl didelių temperatūros svyravimų gali kisti ir vamzdžio ilgis. Pavyzdys: jei vasaros dieną vamzdžio palikto saulėje temperatūra gali siekti 40°C, o užkasto per naktį nukristi iki 10 oC, tai 500 m vamzdžio ilgis gali sutrumpėti daugiau kaip 2,5m. Jei abu vamzdžio galai stipriai įtvirtinti, vamzdžiui traukiantis gali atsirasti apkrovos, kurios gali turėti įtaką vamzdyno sandarumui.

Atsiliepimai

Santrumpa

0

star_border star_border star_border star_border star_border

(0 Atsiliepimai)

Norėdami filtruoti atsiliepimus, pasirinkite žemiau esančią eilutę.

Parašyti atsiliepimą